Tomatenrisotto

Tomatenrisotto is een heerlijk Italiaans gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een heerlijke combinatie van rijst, tomaten, kruiden en kaas. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als je gasten hebt. Hieronder volgt het recept voor tomatenrisotto.

Ingrediënten:

– 500 gram risotto rijst
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter kippenbouillon
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
– 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de risotto rijst toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.

5. Voeg de basilicum toe en roer goed.

6. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de tomatenrisotto met wat extra Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Tomatenrisotto

Geef een reactie

Schuiven naar boven