Eendeborstfilet

Eendeborstfilet is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond alternatief voor vlees en heeft een heerlijke, smaakvolle smaak. In dit recept wordt de eendeborstfilet gebakken in een heerlijke saus van knoflook, sjalot, witte wijn en kruiden. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat je zeker zult genieten.

Ingrediënten:

– 2 eendeborstfilets
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 sjalot, fijngehakt
– 1/4 kopje witte wijn
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de eendeborstfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bestrooi de filets met de tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper.

4. Bak de filets in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook en sjalot toe. Bak deze gedurende 2-3 minuten.

6. Voeg de witte wijn toe en laat deze inkoken totdat de saus is ingedikt.

7. Haal de eendeborstfilets uit de oven en giet de saus eroverheen.

8. Serveer de eendeborstfilet met de saus en geniet ervan!

Eendeborstfilet

Geef een reactie

Schuiven naar boven