Tomaten saus

Tomaten saus is een heerlijke en veelzijdige saus die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Het is een basisingrediënt in veel Italiaanse gerechten, maar je kunt het ook gebruiken als dip, als saus voor pizza of als basis voor andere sauzen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tomatensaus kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat deze 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de oregano, basilicum, suiker, zout en peper toe en roer goed.

5. Laat de saus nog 10 minuten zachtjes koken.

6. Breng de saus op smaak met extra zout en peper.

7. Serveer de saus warm bij je favoriete gerechten.

Tomaten saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven