Tomaten risotto

Tomaten risotto is een heerlijk Italiaans gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis, of als je gasten hebt. Deze tomaten risotto is een heerlijke combinatie van tomaten, rijst, kruiden en kaas. Het is een smakelijke maaltijd die iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 kopje arborio rijst

– 2 kopjes kippenbouillon

– 1 blik tomatenblokjes

– 1/2 theelepel oregano

– 1/2 theelepel basilicum

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de rijst toe en bak tot de rijst lichtbruin is.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe.

5. Laat het geheel zachtjes koken tot de rijst gaar is.

6. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door.

7. Serveer de tomaten risotto warm.

Tomaten risotto

Geef een reactie

Schuiven naar boven