Thaise kip is een heerlijke, pittige maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van kruiden, groenten en kip die samen een heerlijke smaak creëren. In dit recept gebruiken we kipfilet, maar je kunt ook kipdrumsticks of kippenbouten gebruiken.
Ingrediënten:
– 2 kipfilets
– 2 eetlepels Thaise currypasta
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes
– 1/2 rode paprika, in dunne plakjes
– 1/2 ui, in dunne plakjes
– 2 eetlepels koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels pinda’s, fijngehakt
– 2 eetlepels olie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.
2. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.
3. Voeg de currypasta, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, knoflookpoeder, gemberpoeder, zout en peper toe en roer goed.
4. Voeg de komkommer, paprika, ui, koriander en pinda’s toe en roerbak nog 2-3 minuten.
5. Serveer de Thaise kip met rijst of noodles.