Tempeh ketjap

Tempeh ketjap is een heerlijk Indonesisch gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een combinatie van tempeh, een soort sojabonen, en ketjap, een zoete sojasaus. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die vol smaak zit. Hieronder volgt het recept voor tempeh ketjap.

Ingrediënten:

– 250 gram tempeh
– 2 eetlepels ketjap
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sambal
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de tempeh in kleine blokjes en leg ze op een bakplaat.

3. Rooster de tempeh in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm de sesamolie in een koekenpan en voeg de tempeh toe.

5. Voeg de ketjap, sojasaus, suiker, knoflookpoeder, gemberpoeder, sambal en zout toe en roer goed.

6. Laat het gerecht 5 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de tempeh ketjap met rijst of andere gerechten.

Eet smakelijk!

Tempeh ketjap

Geef een reactie

Schuiven naar boven