Tarte tatin

Tarte Tatin is een klassieke Franse taart die bestaat uit karameliserende appels en een knapperig deeg. Deze taart is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke zoete smaak. Met dit recept kun je een perfecte Tarte Tatin maken.

Ingrediënten:

– 500 gram appels (bijvoorbeeld Granny Smith)

– 100 gram suiker

– 50 gram boter

– 1 theelepel kaneel

– 1 pakje bladerdeeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.

3. Smelt de boter in een ovenschaal en voeg de suiker toe. Roer totdat de suiker is opgelost.

4. Voeg de appels toe en roer totdat ze bedekt zijn met de suiker-boter-mengsel.

5. Bestrooi met kaneel en bak in de oven gedurende 20 minuten.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en leg het bladerdeeg eroverheen.

7. Bak nogmaals gedurende 20 minuten totdat het deeg goudbruin is.

8. Laat afkoelen en serveer.

Tarte tatin

Geef een reactie

Schuiven naar boven