Tajine vegetarisch

Tajine is een heerlijke Marokkaanse maaltijd die je gemakkelijk vegetarisch kunt maken. Het is een gerecht dat bestaat uit een combinatie van groenten, kruiden en specerijen. In dit recept gebruiken we een mix van verschillende groenten, zoals courgette, aubergine, paprika, ui en tomaten. We voegen ook kikkererwten toe voor extra smaak en voedingswaarde. Om het gerecht af te maken, voegen we olijfolie, citroensap en kruiden toe. Dit recept is een heerlijke manier om een gezonde, vegetarische maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 courgettes, in blokjes
– 1 aubergine, in blokjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 1 ui, gesnipperd
– 2 tomaten, in blokjes
– 1 blik kikkererwten, uitgelekt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de groenten in een ovenschaal en voeg de olijfolie, citroensap, komijn, kurkuma, paprikapoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Zet de ovenschaal in de oven en bak de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.

4. Voeg de kikkererwten toe en bak nog eens 10 minuten.

5. Serveer de tajine met wat extra olijfolie en citroensap.

Eet smakelijk!

Tajine vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven