Tahini

Tahini is een veelzijdig ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is een gemalen sesampasta die wordt gemaakt van gemalen sesamzaadjes. Het is een heerlijke smaakmaker die je kunt gebruiken in salades, soepen, sauzen en gerechten. In dit recept gebruiken we tahini om een heerlijke, romige saus te maken die je kunt gebruiken bij allerlei gerechten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels tahini

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen paprika

– 1 theelepel gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom tot een gladde saus.

2. Breng de saus op smaak met meer zout, citroensap of knoflookpoeder naar smaak.

3. Serveer de saus bij je favoriete gerechten.

Tahini

Geef een reactie

Schuiven naar boven