Tahin

Tahin is een veelzijdig ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is een dikke, romige pasta gemaakt van gemalen sesamzaadjes. Het is een heerlijke smaakmaker die je kunt gebruiken in salades, soepen, sauzen en gerechten. In dit recept gebruiken we tahin om een heerlijke dip te maken die je kunt serveren bij allerlei soorten gerechten.

Ingrediënten:

– 1 kopje tahin

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.

2. Voeg het water toe en meng tot een gladde dip.

3. Breng op smaak met meer zout, knoflookpoeder, komijn, koriander of chilipeper naar smaak.

4. Serveer de dip bij je favoriete gerechten.

Tahin

Geef een reactie

Schuiven naar boven