Tagliatelle roomsaus

Tagliatelle roomsaus is een heerlijk Italiaans gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken. De saus is romig en heerlijk en de tagliatelle zorgt voor een lekkere bite. Dit recept is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram tagliatelle
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 500 ml kookroom
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kookroom toe en roer tot de saus dikker wordt.

4. Breng de saus op smaak met zout en peper.

5. Voeg de tagliatelle toe aan de saus en roer goed.

6. Verdeel de saus over 4 borden en garneer met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Tagliatelle roomsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven