Taartbodem

Taartbodems zijn een lekker en eenvoudig basisrecept dat je kunt gebruiken voor veel verschillende soorten taarten. In dit recept leer je hoe je een perfecte taartbodem kunt maken met een knapperig, krokant korstje en een zacht, luchtig binnenste. Met dit recept kun je een basis taartbodem maken die je kunt gebruiken voor veel verschillende soorten taarten.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 50 gram suiker

– 1 ei

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille extract

– Snufje zout

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de boter toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het ei en vanille extract toe en kneed tot een glad deeg.

5. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

6. Verdeel het deeg over de taartvorm en druk aan met je vingers.

7. Bak de taartbodem in de oven gedurende 20-25 minuten.

8. Laat de taartbodem afkoelen voordat je hem gebruikt.

Et voilà! Je hebt nu een perfecte taartbodem gemaakt die je kunt gebruiken voor veel verschillende soorten taarten. Geniet ervan!

Taartbodem

Geef een reactie

Schuiven naar boven