Surinaamse pindasoep

Surinaamse pindasoep is een heerlijke, romige soep die een perfecte combinatie is van zoete en pittige smaken. Het is een klassieker in de Surinaamse keuken en een favoriet bij veel mensen. Deze soep is eenvoudig te maken en heeft een aantal ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je deze heerlijke soep in een mum van tijd maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 kopjes kippenbouillon
– 1 kopje pindakaas
– 1 kopje kokosmelk
– 1 kopje gesneden wortelen
– 1 kopje gesneden paprika
– 1 kopje gesneden prei
– 1 kopje gesneden courgette
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, chilipoeder en korianderpoeder toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

2. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze gedurende 1 minuut.

3. Voeg de kippenbouillon, pindakaas, kokosmelk, wortelen, paprika, prei en courgette toe en breng de soep aan de kook.

4. Laat de soep gedurende 10-15 minuten zachtjes koken.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat extra pindakaas en wat verse koriander.

Eet smakelijk!

Surinaamse pindasoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven