Summer rolls

Summer rolls zijn een heerlijke, lichte maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Ze zijn een perfecte manier om de zomerse smaken van verse groenten en kruiden te combineren. Deze summer rolls zijn gevuld met krokante komkommer, zoete wortel, knapperige taugé en een heerlijke, zelfgemaakte pindasaus. Ze zijn een perfecte snack of maaltijd voor een warme zomerdag.

Ingrediënten:

– 8 rijstvellen
– 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
– 2 wortels, geraspt
– 1/2 kopje taugé
– 1/2 kopje pinda’s
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel honing
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de rijstvellen toe. Kook de rijstvellen gedurende 2-3 minuten, of tot ze zacht zijn. Haal de rijstvellen uit het water en laat ze afkoelen.

2. Meng de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing, knoflookpoeder en zout in een kom. Roer goed om.

3. Leg een rijstvel op een schoon werkvlak. Leg een paar plakjes komkommer, wat geraspte wortel, taugé en pinda’s in het midden van het vel.

4. Giet een klein beetje van de saus over de groenten.

5. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol het vel op tot een stevige rol. Herhaal met de overige rijstvellen.

6. Serveer de summer rolls met de resterende saus.

Summer rolls

Geef een reactie

Schuiven naar boven