Sucade

Sucade is een heerlijk stuk vlees dat vaak wordt gebruikt in stoofschotels, gegrild of gebakken. Het is een stuk mager vlees dat wordt gekruid met kruiden en specerijen. In dit recept wordt de sucade gebakken in een oven met een heerlijke kruidige marinade. Het resultaat is een sappig stuk vlees met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 1 kg sucade
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de sucade in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom en meng goed.

4. Bestrijk de sucade met de kruidenmengsel.

5. Bak de sucade in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het gaar is.

6. Bestrooi de sucade met de peterselie en serveer direct.

Sucade

Geef een reactie

Schuiven naar boven