Stroopwafels

Stroopwafels zijn een klassiek Nederlands gebak dat al meer dan 200 jaar bestaat. Deze kleine, zoete koekjes zijn gemaakt van twee dunne laagjes gebakken deeg met een stroopvulling ertussen. Stroopwafels zijn heerlijk als tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt een recept voor het maken van deze heerlijke koekjes.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel vanille extract
– 2 eetlepels stroop

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, ei, bakpoeder, kaneel en vanille extract in een kom. Kneed het deeg tot een glad geheel.

3. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Steek met een ronde uitsteker rondjes uit het deeg.

4. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rondjes in de oven gedurende 10-12 minuten.

5. Laat de rondjes afkoelen.

6. Smelt de stroop in een pannetje.

7. Leg de helft van de rondjes op een bord. Bestrijk de bovenkant van de rondjes met de gesmolten stroop.

8. Leg de andere helft van de rondjes er bovenop. Druk de rondjes licht aan.

9. Laat de stroopwafels afkoelen en geniet ervan!

Stroopwafels

Geef een reactie

Schuiven naar boven