Stamppot spinazie

Stamppot spinazie is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. Het is een eenvoudig gerecht dat je kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. In dit recept leer je hoe je stamppot spinazie kunt maken met aardappelen, uien, knoflook, roomkaas en spinazie. Het is een heerlijk en gezond gerecht dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Ingrediënten:

– 1 kg aardappelen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram roomkaas
– 500 gram spinazie
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.

2. Snipper de uien en knoflook en fruit deze in een pan met wat olijfolie.

3. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.

4. Giet de aardappelen af en stamp deze met een aardappelstamper.

5. Voeg de uien, knoflook en spinazie toe aan de aardappelen en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de roomkaas toe en roer alles goed door elkaar.

7. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

8. Serveer de stamppot spinazie met wat extra roomkaas en wat extra olijfolie.

Eet smakelijk!

Stamppot spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven