St jacobsschelpen

St. Jacobsschelpen zijn een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Franse keuken die je met een paar eenvoudige ingrediënten kunt bereiden. De schelpen worden gekookt in een saus van witte wijn, knoflook, peterselie en citroen. De saus is licht en fris, waardoor de schelpen een heerlijke smaak krijgen. Dit recept is een eenvoudige manier om deze klassieker te maken.

Ingrediënten:

– 2 pond St. Jacobsschelpen

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1/2 kopje droge witte wijn

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

– 1/4 kopje citroensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de St. Jacobsschelpen toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg de witte wijn, peterselie, citroensap, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel de schelpen over een ovenschaal en giet de saus erover.

7. Bak de schelpen in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Serveer de schelpen warm met wat extra citroensap en peterselie.

St jacobsschelpen

Geef een reactie

Schuiven naar boven