Spitskool stamppot

Spitskool stamppot is een heerlijk, gezond en eenvoudig te bereiden gerecht. Het is een heerlijke combinatie van spitskool, aardappelen en spekjes. Deze stamppot is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken. Hieronder volgt het recept voor spitskool stamppot.

Ingrediënten:

– 500 gram spitskool
– 500 gram aardappelen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 100 gram spekjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.

2. Snijd ondertussen de spitskool in dunne reepjes.

3. Snipper de uien en knoflook.

4. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.

5. Voeg de spekjes toe en bak deze mee.

6. Voeg de spitskool toe en bak deze mee totdat de spitskool zacht is.

7. Voeg de aardappelen toe en roer alles goed door elkaar.

8. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

9. Serveer de stamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Eet smakelijk!

Spitskool stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven