Spanakopita

Spanakopita is een traditionele Griekse taart die wordt gemaakt met spinazie, feta en filodeeg. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een lunch of diner. Het is ook een geweldige manier om de restjes spinazie en feta te gebruiken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke spanakopita kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram spinazie

– 250 gram feta

– 2 eieren

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 ui, fijngehakt

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel dille

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 pak filodeeg

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze zacht is.

3. Voeg de spinazie toe en bak deze totdat deze is geslonken. Voeg de knoflook, oregano, dille, zout en peper toe en roer goed. Laat het mengsel afkoelen.

4. Voeg de feta en eieren toe aan het spinaziemengsel en roer goed.

5. Leg een vel filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het vel in met olijfolie.

6. Voeg het spinaziemengsel toe en verdeel het gelijkmatig over het vel.

7. Leg een tweede vel filodeeg op het spinaziemengsel en smeer het in met olijfolie.

8. Bak de spanakopita in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het goudbruin is.

9. Laat de spanakopita afkoelen en serveer.

Spanakopita

Geef een reactie

Schuiven naar boven