Spaghetti bolognese simpel

Spaghetti bolognese is een klassieke Italiaanse maaltijd die eenvoudig te maken is. Het is een heerlijke combinatie van gehakt, tomaten, kruiden en spaghetti. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke spaghetti bolognese maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel suiker
– 500 gram spaghetti
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, suiker, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel de spaghetti bolognese over 4 ovenschaaltjes en zet de schaaltjes in de oven. Bak de spaghetti bolognese in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de spaghetti bolognese met wat geraspte kaas en een frisse salade.

Spaghetti bolognese simpel

Geef een reactie

Schuiven naar boven