Sous vide

Sous vide is een kookmethode waarbij voedsel in een vacuüm verpakt wordt en vervolgens in een warm waterbad wordt gegaan. Deze methode stelt je in staat om voedsel op een consistente en preciese manier te koken. Het resultaat is een perfect gegaard stuk vlees of vis dat sappig en smakelijk is. In dit recept laten we je zien hoe je een perfect gegaard stuk vlees of vis met sous vide kunt bereiden.

Ingrediënten:

– 1 stuk vlees of vis
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel olijfolie

Instructies:

1. Verwarm het waterbad tot de gewenste temperatuur.

2. Breng het vlees of de vis op smaak met zout en peper.

3. Verpak het vlees of de vis in een vacuümzak en voeg de olijfolie toe.

4. Plaats de zak in het waterbad en laat het vlees of de vis garen tot de gewenste gaarheid.

5. Haal het vlees of de vis uit het waterbad en laat het afkoelen.

6. Serveer het vlees of de vis met je favoriete bijgerechten.

Sous vide

Geef een reactie

Schuiven naar boven