Soto soep makkelijk

Soto soep is een traditionele Indonesische soep die wordt gekenmerkt door een rijke, kruidige smaak. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de smaken van Indonesië in je keuken te brengen. Hier is een recept voor een makkelijke versie van soto soep.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 theelepels gemalen kurkuma

– 2 theelepels gemalen komijn

– 2 theelepels gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 liter kippenbouillon

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 eetlepel suiker

– 2 eetlepels gesneden selderij

– 2 eetlepels gesneden peterselie

– 2 eetlepels gesneden lente-uitjes

– 2 eetlepels gesneden koriander

– 1 eetlepel limoensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Voeg de kip toe en kook tot de kip gaar is.

5. Voeg de ketjap, tomatenpuree, suiker, selderij, peterselie, lente-uitjes, koriander en limoensap toe en kook nog een paar minuten.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met rijst en extra koriander en lente-uitjes.

Geniet van je soto soep!

Soto soep makkelijk

Geef een reactie

Schuiven naar boven