Sojabonen

Sojabonen zijn een veelzijdige en voedzame plantaardige eiwitbron. Ze zijn een geweldige manier om je maaltijden te verrijken met een boost aan voedingsstoffen. In dit recept gebruiken we sojabonen om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram sojabonen

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje groene erwten

– 1/2 kopje maïs

– 1/2 kopje gesneden paprika

– 1/2 kopje gesneden wortel

– 1/2 kopje gesneden courgette

– 1/2 kopje gesneden champignons

– 1/2 kopje gesneden tomaten

– 1/2 kopje gesneden ui

– 1/2 kopje gesneden selderij

– 1/2 kopje gesneden peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de sojabonen toe. Kook de sojabonen gedurende 10 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg het water toe en laat het geheel 5 minuten koken.

6. Voeg de sojabonen, groene erwten, maïs, paprika, wortel, courgette, champignons, tomaten, ui, selderij en peterselie toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.

7. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de sojabonen gedurende 20 minuten.

8. Serveer de sojabonen met wat extra groente en geniet van je maaltijd!

Sojabonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven