Soba noodles

Soba noodles zijn een Japanse specialiteit die gemaakt worden van tarwe en buckwheat. Ze zijn licht van smaak en hebben een stevige structuur. Ze zijn een populaire keuze voor een gezonde maaltijd, omdat ze veel vezels en eiwitten bevatten. In dit recept worden de soba noodles gecombineerd met een smaakvolle saus van sojasaus, sesamolie en gember. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt.

Ingrediënten:

– 200 gram soba noodles
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel geraspte gember
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de soba noodles toe. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Giet de noodles af en spoel ze af met koud water.

3. Meng de sojasaus, sesamolie, gember, suiker, rijstazijn, sesamzaadjes en zout in een kom.

4. Voeg de afgekoelde noodles toe aan de saus en meng alles goed.

5. Serveer de soba noodles met de saus.

Soba noodles

Geef een reactie

Schuiven naar boven