Snijbonenstamppot

Snijbonenstamppot is een heerlijk en gezond Nederlands gerecht. Het is een combinatie van aardappelen, snijbonen en uien, die samen worden gestampt tot een smeuïge puree. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Hieronder volgt het recept voor snijbonenstamppot.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen
– 500 gram snijbonen
– 2 uien
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 liter kippenbouillon
– peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Snij de uien in kleine stukjes.

3. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de aardappelen en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

6. Voeg de snijbonen toe en laat het geheel 20 minuten koken.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een smeuïge puree.

9. Serveer de snijbonenstamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Eet smakelijk!

Snijbonenstamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven