Shepherds pie

Shepherd’s Pie is een klassiek Engels gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke ovenschotel met een bodem van gehakt, groenten en kruiden, bedekt met een laag aardappelpuree. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken en dat heerlijk smaakt. Hier volgt het recept voor Shepherd’s Pie.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 wortel, in kleine blokjes
– 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram aardappelen, geschild en in stukken
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak alles tot het gehakt gaar is.

3. Voeg de tomatenpuree, tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Kook ondertussen de aardappelen in een pan met water. Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree.

5. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree.

6. Bak de Shepherd’s Pie in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Serveer de Shepherd’s Pie met een salade of groente.

Shepherds pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven