Scotch egg

Scotch egg is een klassiek Engels gerecht dat bestaat uit een hardgekookt ei, omhuld met gehakt en gebakken in een krokant jasje. Het is een heerlijk en voedzaam gerecht dat je als lunch of als snack kunt eten. Hieronder volgt een recept voor scotch egg.

Ingrediënten:

– 4 eieren
500 gram gehakt
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– 1 eetlepel fijngehakte bieslook
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Kook de eieren in een pan met kokend water gedurende 8 minuten. Laat de eieren afkoelen en pel ze.

2. Meng in een kom het gehakt, paneermeel, Worcestershire saus, mosterd, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, peper, peterselie en bieslook.

3. Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties.

4. Neem een portie gehaktmengsel en vorm er een platte schijf van. Leg hier een ei op en vorm er een bal van. Herhaal dit met de overige porties gehaktmengsel en eieren.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

6. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de scotch eggs aan beide kanten goudbruin.

7. Leg de scotch eggs op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven.

8. Serveer de scotch eggs warm met een salade of een saus naar keuze.

Scotch egg

Geef een reactie

Schuiven naar boven