Schotel

Schotel met kip, champignons en paprika

Deze heerlijke schotel met kip, champignons en paprika is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De kip wordt gebakken in een kruidige saus met paprika, champignons en uien, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Serveer de schotel met rijst of aardappelpuree en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, in dunne ringen gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 paprika’s, in blokjes gesneden

– 200 gram champignons, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 eetlepels kappertjes

– 2 eetlepels olijven, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipblokjes aan.

3. Voeg de uien, knoflook, paprika’s en champignons toe en bak alles nog een paar minuten mee.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door.

5. Voeg de kappertjes, olijven en peterselie toe en roer alles goed door.

6. Verdeel het kipmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

7. Bak de schotel in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de schotel met rijst of aardappelpuree.

Schotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven