Saltimbocca

Saltimbocca is een Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees, gewikkeld in prosciutto en gekruid met salie. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor saltimbocca.

Ingrediënten:

– 4 kalfsschnitzels
– 8 plakjes prosciutto
– 8 salieblaadjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1/4 kopje droge witte wijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Bestrijk de kalfsschnitzels aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

2. Leg op elke schnitzel twee plakjes prosciutto en twee salieblaadjes.

3. Rol de schnitzels op en bind ze vast met keukentouw.

4. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de witte wijn toe en laat de schnitzels nog een paar minuten bakken.

6. Serveer de saltimbocca met een salade of aardappelpuree.

Saltimbocca

Geef een reactie

Schuiven naar boven