Salsa

Salsa is een heerlijke, pittige saus die je kunt gebruiken om je maaltijden een extra smaakboost te geven. Het is een veelzijdige saus die je kunt gebruiken bij allerlei gerechten, van tacos tot salades. Met deze recept kun je eenvoudig een heerlijke salsa maken die je bij allerlei gerechten kunt serveren.

Ingrediënten:

– 2 grote tomaten, gehakt
– 1 rode ui, gehakt
– 1 rode paprika, gehakt
– 1 jalapeño, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels limoensap
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de tomaten, ui, paprika en jalapeño op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten in de oven gedurende 15 minuten.

3. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen.

4. Doe de groenten in een blender of keukenmachine en voeg de knoflook, limoensap, komijnpoeder, chilipoeder en zout toe. Mix tot een gladde salsa.

5. Serveer de salsa bij je favoriete gerechten.

Salsa

Geef een reactie

Schuiven naar boven