Rundvlees

Rundvlees is een heerlijk stuk vlees dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijk gerecht met rundvlees kunt maken. We gebruiken een combinatie van kruiden, specerijen en groenten om een smaakvolle maaltijd te creëren. Je kunt dit gerecht serveren met aardappelpuree, rijst of pasta. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de runderlappen toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum en balsamicoazijn toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

7. Leg de runderlappen in een ovenschaal en giet het tomatenmengsel eroverheen.

8. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in ongeveer 30 minuten gaar.

9. Serveer het gerecht met aardappelpuree, rijst of pasta.

Rundvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven