Rucola stamppot

Rucola stamppot is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekkere combinatie van aardappelen, rucola en een lekkere saus. Deze stamppot is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1/2 kopje groentebouillon

– 2 kopjes rucola, fijngesneden

– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een grote pan met water tot ze gaar zijn.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, oregano, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenpuree en de groentebouillon toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de rucola toe en roer goed. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Giet de aardappelen af en voeg ze toe aan de pan. Roer goed en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel de stamppot over 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer direct.

Rucola stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven