Rotiplaat

Rotiplaat is een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de Surinaamse keuken. Het is een gebakken plaat met een dunne laag deeg, gevuld met een mengsel van kruiden, uien, knoflook en kip. Het is een populaire snack in Suriname en wordt vaak gegeten als lunch of als tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor het maken van rotiplaat.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eetlepels bakpoeder
– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels komijn
– 2 eetlepels koriander
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels uienpoeder
– 2 eetlepels peterselie
– 2 eetlepels kippenbouillonpoeder
– 2 eetlepels kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kippenbouillon
– 2 eetlepels kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels tomatenpuree

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, kurkuma, zout, suiker, komijn, koriander, knoflookpoeder, uienpoeder, peterselie, kippenbouillonpoeder en olijfolie in een kom.

2. Voeg de kippenbouillon toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

3. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plaat.

4. Verwarm een koekenpan en leg een van de platen in de pan.

5. Bestrijk de plaat met de tomatenpuree en verdeel de kipfilet erover.

6. Bestrooi met de kruiden en voeg wat olijfolie toe.

7. Leg de andere plaat erbovenop en druk de randen goed aan.

8. Bak de rotiplaat aan beide kanten goudbruin.

9. Serveer de rotiplaat warm met wat salade.

Rotiplaat

Geef een reactie

Schuiven naar boven