Romige wortelsoep

Romige wortelsoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze versie combineert wortelen, uien, knoflook, kruiden en room om een heerlijke, romige soep te maken. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond of een gezellige lunch. Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 theelepels olijfolie
– 500 gram wortelen, geschild en in stukjes gesneden
– 1 liter kippenbouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kop room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

2. Voeg de wortelen toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kippenbouillon, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en breng aan de kook.

4. Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken, of tot de wortelen zacht zijn.

5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.

6. Voeg de room toe en roer goed door.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep warm met wat extra room en eventueel wat geroosterd brood.

Romige wortelsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven