Romanesco – allerhande

Romanesco is een heerlijke groente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een kruising tussen broccoli en bloemkool en heeft een unieke smaak. In dit recept maken we er een heerlijke ovenschotel van met een knapperige korst.

Ingrediënten:

– 1 grote romanesco
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de romanesco in kleine stukjes en leg deze in een ovenschaal.

3. Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie, Parmezaanse kaas, oregano, basilicum, tijm, zout en peper.

4. Giet het mengsel over de romanesco en roer alles goed door elkaar.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de romanesco in ongeveer 25 minuten gaar.

6. Serveer de ovenschotel warm.

Romanesco – allerhande

Geef een reactie

Schuiven naar boven