Roerbaknoedels

Roerbaknoedels is een heerlijk Aziatisch gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een combinatie van noedels, groenten en een lekkere saus. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Hieronder volgt het recept voor roerbaknoedels.

Ingrediënten:

– 200 gram noedels naar keuze
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 200 gram gemengde groenten naar keuze
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel gemalen chilipeper

Bereidingswijze:

1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten.

3. Voeg de gemengde groenten toe en bak deze nog 2 minuten.

4. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, gember en chilipeper toe en roerbak alles nog 2 minuten.

5. Voeg de gekookte noedels toe en roerbak alles nog 2 minuten.

6. Serveer de roerbaknoedels direct.

Roerbaknoedels

Geef een reactie

Schuiven naar boven