Rijstvellen

Rijstvellen met kip en groenten is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De rijstvellen zijn gevuld met kip, groenten en een heerlijke saus, waardoor het een smakelijke en voedzame maaltijd is. Hieronder volgt het recept voor rijstvellen met kip en groenten.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 blikje mais
– 1 blikje kidneybonen
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 8 rijstvellen
– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenbouten op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie. Bak de kip in de oven gedurende 25 minuten.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

4. Voeg de paprika, courgette, mais, kidneybonen, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, oregano, zout en peper toe en bak alles gedurende 5 minuten.

5. Voeg de gebakken kip toe en bak alles nog eens 5 minuten.

6. Verwarm de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Verdeel het kip-groentemengsel over de rijstvellen en vouw ze dicht.

8. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de rijstvellen gedurende 5 minuten aan elke kant.

9. Serveer de rijstvellen met kip en groenten met een salade.

Eet smakelijk!

Rijstvellen

Geef een reactie

Schuiven naar boven