Rijst noedels

Rijstnoedels zijn een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de rijstnoedels gecombineerd met een saus van sojasaus, knoflook en gember, en vervolgens geserveerd met kip, groenten en een knapperige topping van pinda’s. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 200 gram rijstnoedels
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gember, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram kipfilet, in blokjes
– 1 paprika, in blokjes
– 1 ui, in ringen
– 2 eetlepels pinda’s

Bereidingswijze:

1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de kipblokjes toe en bak deze 3-4 minuten.

4. Voeg de paprika en ui toe en bak nog eens 3-4 minuten.

5. Voeg de sojasaus toe en roer goed door.

6. Voeg de rijstnoedels toe en roer goed door.

7. Verdeel de rijstnoedels over 4 borden en garneer met de pinda’s.

Eet smakelijk!

Rijst noedels

Geef een reactie

Schuiven naar boven