Red velvet koekjes

Red velvet koekjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze koekjes hebben een heerlijke, romige smaak en een mooie rode kleur. Ze zijn perfect om te serveren bij een kopje koffie of thee, of als een lekker tussendoortje. Met dit recept kun je in een handomdraai een heerlijke portie red velvet koekjes maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 115 gram boter, op kamertemperatuur

– 200 gram suiker

– 1 ei

– 2 eetlepels rode voedingskleurstof

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder.

3. Klop in een andere kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel.

4. Voeg het ei toe en klop het mengsel nog een paar minuten.

5. Voeg de rode voedingskleurstof, melk en vanille-extract toe en klop het mengsel nog een paar minuten.

6. Voeg het bloemmengsel toe en meng alles goed door elkaar.

7. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

8. Steek met een koekjesvormpje koekjes uit het deeg.

9. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

10. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar.

11. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

12. Serveer de koekjes met een kopje koffie of thee.

Eet smakelijk!

Red velvet koekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven