Ramen varkensvlees

Ramen met varkensvlees is een heerlijke Japanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een smakelijke combinatie van ramen-noodles, varkensvlees, groenten en een heerlijke sojasaus. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke ramen met varkensvlees maken.

Ingrediënten:

– 200 gram ramen-noodles
– 200 gram varkensvlees, in dunne plakjes
– 1 ui, in dunne ringen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 eetlepel gember, fijngehakt
– 1/2 theelepel chili poeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 koppen kippenbouillon
– 1/2 kopje water
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje gesneden groene uien
– 1/2 kopje gesneden wortelen
– 1/2 kopje gesneden shiitake-paddenstoelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, chili poeder en zout toe en bak het geheel 2-3 minuten.

2. Voeg het varkensvlees toe en bak het vlees tot het gaar is.

3. Voeg de sojasaus, sesamolie, suiker, rijstazijn, kippenbouillon, water en witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg de ramen-noodles toe en kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Voeg de groenten toe en kook het geheel nog 5 minuten.

6. Serveer de ramen met varkensvlees met de gesneden groene uien, wortelen en shiitake-paddenstoelen.

Ramen varkensvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven