Pork pie

Pork Pie is een klassieke Engelse taart die al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijke combinatie van een krokant deeg, gevuld met een sappige vulling van varkensvlees, groenten en kruiden. Deze Pork Pie is een eenvoudig recept dat iedereen thuis kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een zondagse lunch of een feestelijke avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram koude boter

– 2 eetlepels ijskoud water

– 1 theelepel zout

– 500 gram varkensvlees, in kleine stukjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 wortels, in kleine stukjes gesneden

– 2 stengels selderij, in kleine stukjes gesneden

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 eetlepel Worcestersaus

– 1 ei, geklopt

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de bloem, boter, water en zout in een kom en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het in de koelkast voor minstens 30 minuten.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het varkensvlees toe. Bak het vlees tot het gaar is. Voeg de ui, knoflook, wortels, selderij, tomatenpuree, tijm, oregano, rozemarijn en paprikapoeder toe en bak het geheel nog 5 minuten. Voeg de Worcestersaus toe en laat het geheel afkoelen.

4. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Rol het deeg uit tot twee ronde plakken. Leg een plak deeg in een ingevette taartvorm en voeg de vulling toe. Leg de tweede plak deeg bovenop de vulling en druk de randen goed aan.

5. Klop het ei met de melk en bestrijk de bovenkant van de taart met het eimengsel.

6. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de taart warm of koud.

Pork pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven