Pompoen geitenkaas

Pompoen geitenkaas is een heerlijke combinatie van zoete pompoen en zoute geitenkaas. Het is een perfecte maaltijd voor een koude herfstdag. Deze versie is gemaakt met een kruidige tomatensaus en geroosterde pompoenpitten. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel komijnpoeder

– 1/2 theelepel kurkuma

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 kleine pompoen, in blokjes

– 1/2 kopje geitenkaas, in blokjes

– 1/4 kopje geroosterde pompoenpitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, chilipoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de pompoenblokjes toe en roer goed. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de geitenkaas toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de geroosterde pompoenpitten erover.

7. Bak het geheel in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de pompoen geitenkaas met wat extra geroosterde pompoenpitten en wat verse basilicum.

Pompoen geitenkaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven