Polenta

Polenta is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemaakt wordt van maïsmeel. Het is een veelzijdig gerecht dat op verschillende manieren kan worden bereid. In dit recept wordt polenta gebakken in de oven met kaas en kruiden. Het resultaat is een heerlijk, knapperig gerecht dat een perfecte maaltijd of bijgerecht vormt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes maïsmeel
– 4 kopjes water
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Breng in een grote pan 4 kopjes water aan de kook.

3. Voeg 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel zout toe aan het kokende water.

4. Voeg geleidelijk 2 kopjes maïsmeel toe aan het kokende water en roer goed.

5. Laat het mengsel 5 minuten koken en roer regelmatig.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas, oregano en basilicum.

7. Bak de polenta in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Serveer de polenta warm.

Polenta

Geef een reactie

Schuiven naar boven