Pizzarette

Pizzarette is een lekker en eenvoudig gerecht dat je thuis kunt maken. Het is een kleine pizza die je kunt maken met verschillende ingrediënten. Je kunt de pizzarette bakken in een speciale pizzarette-oven of in een gewone oven. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke pizzarette kunt maken met een knapperige bodem en een smakelijke topping.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel suiker
– 1 eetlepel gedroogde gist
– 2 eetlepels olijfolie
– 150 ml lauw water
– Toppings naar keuze (bijvoorbeeld kaas, salami, paprika, ui, etc.)

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze uit tot kleine pizzas.

6. Leg de pizzas op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bestrijk de pizzas met een laagje olijfolie.

8. Voeg de toppings naar keuze toe.

9. Bak de pizzas in een pizzarette-oven of in een gewone oven op 200 graden Celsius gedurende 10-15 minuten.

10. Serveer de pizzarette warm.

Pizzarette

Geef een reactie

Schuiven naar boven