Pie

Pie is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat veel verschillende smaken en ingrediënten kan hebben. In dit recept maken we een heerlijke appelpie met een knapperige korst.

Ingrediënten:

– 4 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1/4 theelepel zout
– 1/2 kop boter, gesmolten
– 2 kopjes bloem
– 1/2 kop koud water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de appels in een grote kom en voeg het citroensap, suiker, kaneel, nootmuskaat en zout toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de gesmolten boter toe aan de bloem en meng het met een vork tot een kruimelig mengsel.

4. Voeg het koude water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnede.

6. Leg het deeg in een ingevette taartvorm en druk het aan de randen goed aan.

7. Voeg de appelmengsel toe en verdeel het gelijkmatig over het deeg.

8. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten of totdat de korst goudbruin is.

9. Laat de taart afkoelen en serveer warm.

Pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven