Petit fours

Petit fours zijn kleine, zoete gebakjes die vaak worden geserveerd als dessert of als tussendoortje. Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept maken we petit fours met een vulling van chocolade en karamel.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 50 gram suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 200 gram pure chocolade
– 200 gram karamel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en vanille extract in een kom tot een glad deeg.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er kleine rondjes uit met een koekjessteker.

4. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten.

5. Laat de koekjes afkoelen.

6. Smelt de chocolade au bain-marie.

7. Smelt de karamel in een pannetje op laag vuur.

8. Vul de koekjes met de gesmolten chocolade en karamel.

9. Laat de petit fours afkoelen en serveer ze.

Petit fours

Geef een reactie

Schuiven naar boven