Peterseliewortel

Peterseliewortel is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel voedingsstoffen bevat. Het is een goede bron van vitamine A, C, K, foliumzuur en mineralen zoals kalium, calcium en magnesium. Het is ook een goede bron van vezels en antioxidanten. In dit recept maken we een heerlijke salade met peterseliewortel, die een lekkere crunch en een frisse smaak heeft.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gesneden peterseliewortel

– 1/4 kopje olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

– 1/4 kopje fijngehakte koriander

– 1/4 kopje fijngehakte selderij

– 1/4 kopje fijngehakte ui

– 1/4 kopje fijngehakte knoflook

– 1/4 kopje fijngehakte tomaat

– 1/4 kopje fijngehakte walnoten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Leg de peterseliewortel op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, citroensap, zout en peper. Rooster de peterseliewortel in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat deze goudbruin en knapperig is.

3. Haal de peterseliewortel uit de oven en laat afkoelen.

4. Meng in een grote kom de peterseliewortel met de fijngehakte peterselie, koriander, selderij, ui, knoflook, tomaat en walnoten.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de salade met een frisse salade of als bijgerecht bij een maaltijd.

Peterseliewortel

Geef een reactie

Schuiven naar boven