Peperonata

Peperonata is een heerlijke Italiaanse saus die wordt gemaakt met geroosterde paprika’s, uien, knoflook en tomaten. Het is een perfecte manier om een smaakvolle maaltijd te maken met een minimum aan ingrediënten. De saus is heerlijk als bijgerecht, maar kan ook worden gebruikt als basis voor een pasta of pizza. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke peperonata.

Ingrediënten:

– 4 rode paprika’s
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel gedroogde peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de paprika’s in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Rooster de paprika’s in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de geroosterde paprika’s toe aan de pan en bak gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomatenpuree, suiker, zout, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn en peterselie toe en roer goed.

6. Laat de saus op laag vuur gedurende 10 minuten sudderen.

7. Serveer de peperonata warm als bijgerecht of als basis voor een pasta of pizza.

Peperonata

Geef een reactie

Schuiven naar boven