Peking eend

Peking eend is een klassieke Chinese gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van zoete, zoute en pittige smaken. Het is een gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Hieronder volgt een recept voor Peking eend dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 eend (ongeveer 1,5 kg)

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijn

– 2 eetlepels honing

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels gemberpoeder

– 2 eetlepels knoflookpoeder

– 2 eetlepels Chinese 5-kruidenpoeder

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels peper

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de eend en droog hem af met keukenpapier.

3. Meng alle ingrediënten behalve het water en de maïzena in een kom.

4. Smeer de eend in met de marinade en laat het minstens een uur marineren.

5. Leg de eend in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

6. Bak de eend gedurende 45 minuten.

7. Meng de maïzena met het water en giet het mengsel over de eend.

8. Bak de eend nog eens 15 minuten.

9. Haal de eend uit de oven en laat het afkoelen.

10. Snijd de eend in stukken en serveer.

Eet smakelijk!

Peking eend

Geef een reactie

Schuiven naar boven